BRAVO, FETELOR... AŢI SCRIS ISTORIE!!!

La fotbal despre Cupa României se spune să ar fi competiţia surprizelor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la handbal feminin în actualul sezon, fetele lui Aurelian Roşca adjudecându-şi trofeul poate neaşteptat, dar pe deplin meritat. Mai ales după o evoluţie fără cusur în ultimul act,
 contra unul adevărat Dream Team construit de antrenorul Adrian Vasile la CSM Bucureşti. Mai mult, la pachet cu trofeul Cupei României Fan Courier a venit şi Supercupa României, după decizia mai marilor de la FRH. Ceea ce nu putea fi mai frumos pentru minunatele fete şi inimoşii suporteri buzoieni prezenţi în weekend la Sala Polivalentă din Brăila!
Marta Batinovic, Ljubica Nenezic, Ana-Maria Mîrcă, Andreea Rotaru, Bianca Harabagiu, Mădălina Zamfirescu, Alina Czeczi, Andra Moroianu, Alexandra Subţirică, Ana-Maria Savu, Natalia Vasileuskaya, Alina Ilie, Marija Petrovic, Raluca Petruş, Abigail Vălean, Carmen Stoleru, Ana-Maria Samson, Ana-Maria Simion, Diana Munteanu, Marija Shteriova, Claudia Condurache. Ele sunt fetele de aur care au adus cea mai mare performanţă buzoiană la un sport de echipă, sau la un sport cu mingea. Alături, evident, de staff-ul tehnic format din antrenorii Aurelian Roşca, Romeo Ilie, Alina Iordache (antrenor cu portarii şi, la nevoie, jucătoare activă), antrenorul coordonator şi şeful de secţie Radu Bogdan sau preparatorul fizic Maricel Găman. Plus suporterii fideli ai echipei, care o urmează constant prin toată ţara.
Spre marea finală, cu destule emoţii                                                              
Imediat după ce a depăşit Vâlcea la aruncările de departajare, buzoiencele şi-au aflat adversarul din semifinale. nimeni altul decât HC Zalău, echipa pregătită de antrenorul Gheorghe Tadici. Impresia generală a fost că sorţii au surâs echipei buzoiene, dar pe parchet misiunea s-a dovedit a fi mult mai dificilă decât în teorie.
Tinerele jucătoare zălăuance, conduse de pe margine de temperamentalul lor antrenor, au condus ostilităţile pe tabelă timp de 42 de minute, când un gol marcat de Ana-Maria Savu a adus Buzăul pentru prima dată în avantaj (17-18). Ulterior, diferenţa a crescut la trei goluri şi a rămas constantă până la final de joc.
Dar lucrurile nu au fost simple, deşi totul s-a terminat cu bine. Jucătoarele echipate în albastru au controlat ostilităţile în prima repriză, conducând permanent la 1-2 goluri, ba chiar desprinzându-se la un moment dat la patru goluri (min.26), după un gol marcat în poarta goală. A fost de altfel şi diferenţa maximă de  goluri ăn favoarea vreuneia dintre echipe. De remarcat un joc foarte bun făcut de Vasileuskaya (autoarea primelor trei goluri pentru SCM Gloria), Czeczi (marcatoarea ultimului gol al primei reprize, cu zece secunde înainte de fluier), Zamfirescu sau Ilie pentru Buzău, în vreme ce de la adversare s-a remarcat Alexandra Dindiligan (9 goluri), foarte exactă la aruncările de la 7 metri. Faze de care jucătoarele din Sălaj au beneficiat din plin...
În cea de-a doua semifinală, CSM Bucureşti a depăşit cu destule emoţii pe Rapid Bucureşti, graţie şi celor zece reuşite ale Cristinei Neagu, dar şi intervenţiilor decisive ale portarului Jelena Grubisic, care în multe momente a închis efectiv poarta  ̎ tigroaicelor ̎.
Evoluţie de vis în ultimul act
A doua zi a turneului a debutat cu finala mică a competiţiei, acolo unde învinsele din ziua anterioară au dat piept, miza fiind medaliile de bronz. Din nou Zalăul a controlat jocul, dar de data aceasta nu l-a mai scăpat din mână, reuşind să se impună meritat, la un ecart de două goluri. Iarăşi o evoluţie foarte consistenţă a lui Dindiligan, autoare a zece reuşite pentru formaţia din Zalău.
Cel mai aşteptat meci a fost un spectacol total. Revenirea lui Carmen Stoleru în centrul blocului defensiv al Gloriei a fost de bun augur, superstarul Neagu reuşind să marcheze numai şase goluri pe toată durata partidei. În lipsa acesteia, au ieşit la rampă olandeza Yvette Brooch cu 9 reuşite. dar MVP-ul meciului a fost cu siguranţă Mădălina Zamfirescu, tunarul Buzăului perforând de nu mai puţin de 8 ori poarta apărată alternativ de Wester şi Grubisic. Un succes pe deplin meritat al echipei SCM Gloria, care a depăşit adversarul în primul rând prin atitudine şi determinare.
Suporterii fideli, alături de echipă
Jucătoarele Gloriei sunt permanent însoţite de un mic, dar inimos grup de suporteri, oriunde ar juca în ţară. Şi asta nu de ieri, de azi, ci de peste 15 ani de zile. Fie că se joacă la Baia-Mare, la Iaşi, la Deva sau la Craiova, sau mai aproape, suporterii au urmat Gloria peste tot, inclusiv în liga secundă. La final, fericirea se putea citi pe chipurile lor, aceştia scandând minute în şir la unison cu proaspetele câştigătoare ale Cupei şi Supercupei României. La final, fanii şi echipa nu au ratatocazia de a face şi o fotografie de grup, chiar lângă autocarul echipei.
Sărbătoare în centrul oraşului                         
La puţin peste 24 de ore de la succes, primarul urbei şi conducătorii clubului au decis să prezinte trofeul în faţa fanilor. Locaţia aleasă a fost platoul din Piaţa Dacia, martor al multor evenimente culturale sau artistice de-a lungul vremii. Eroinele au fost ovaţionate la scenă deschisă de către câteva sute de suporteri, alături de care au cântat şi au improvizat adevărate sesiuni foto. Bucuria, entuziasmul şi buna dispoziţie au fost cuvintele de ordine pentru această manifestaţie.
REZULTATELE TURNEULUI
Semifinala 1
HC ZALĂU – SCM GLORIA BUZĂU 25-28 (14-11) Arbitri: Robert Harabagiu / Marius Ghiorghişor
Zalău: Teodorescu, Kelemen, A. Popescu – Dindiligan 9, Toth 4, Bălăceanu 3, T. Popescu 3, Jlezi 3, Lazea 1, Vrabie 1, Mărginean 1, Berbece, Vartic, Mitrache, Lazic, Bujor. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Buzău: Batinovic, Mîrcă-Olariu, Nenezic – Czeczi 9, A. Ilie 5, Zamfirescu 4, Vasileuskaya 4, Harabagiu 3, Petrovic 2, Savu 1, Rotaru, Moroianu, Subţirică-Iovănescu, Vălean, Petruş. Antrenor: Aurelian Roşca.
Semifinala 2
RAPID BUCUREŞTI – CSM BUCUREŞTI 21-25 (12-11) Arbitri: Adrian Manafu / Daniel Pavel
Rapid: Ciucă, Foggea – Tîrcă 5, Hernandez 3, Badea 2, M. Ilie 2, Fernandez 2, Buceschi 2, Lopez 2, Dragomir 1, Lefter 1, L. Popa 1, Constantinescu, Carlos. Antrenor: Carlos Viver.
CSMB: Grubisic, Wester – Neagu 10, Martin 4, Arntzen 4, Broch 3, Ramusovic 2, Omoregie 1, Klikovac 1, Smeets, Lazovic. Antrenor: Adrian Vasile.
 
Finala mică
 
HC ZALĂU – RAPID BUCUREŞTI 26-24 (15-14) Arbitri: Ionuţ Ghiţă / Sebastian Topliceanu
Zalău: Teodorescu, Kelemen – Dindiligan 10, Vartic 4, Toth 4, Mitrache 3, Jlezi 2, Lazic 1, Mărginean 1, Popescu 1, Lazea, Berbece, Vrabie, Bujor, Bălăceanu. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Rapid: Foggea, Ciucă – Fernandez 5, Buceschi 3, Dragomir 3, Lefter 3, Lopez 2, L. Popa 2, Tîrcă 2, Badea 2, M. Ilie 1, Constantinescu 1, Carlos. Antrenor: Carlos Viver.
Finala mare
SCM GLORIA BUZĂU – CSM BUCUREŞTI 35-29 (17-15) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ştefan
Buzău: Batinovic, Mîrcă-Olariu, Nenezic – Zamfirescu 8, Czeczi 5, Subţirică-Iovănescu 5, A. Ilie 5, Vasileuskaya 4, Moroianu 3, Rotaru 3, Vălean 1, Petrovic 1, Stoleru, Petruş, Savu. Antrenor: Aurelian Roşca.
CSM: Wester, Grubisic – Broch 8, Neagu 6, Martin 5, Omoregie 4, Lazovic 4, Smeets 2, Klikovac, Arntzen. Antrenor: Adrian Vasile.
Weekend productiv pentru tot sportul buzoian
Câştigarea trofeelor la handbal feminin au reprezentat doar vârful iceberg-ului. Alte trei cluburi au obţinut în weekend rezultate meritorii, ce se cuvine a fi menţionate.
Show-ul a fost deschis vineri de Metalul Buzău, care nu a dat nicio şansă nou-promovatei Dinamo Bacău. Un 5-0 sec, care ne scuteşte de prea multe comentarii şi cocoaţă pe băieţii lui Vali Stan pe prima treaptă a podiumului, cel puţin pentru o săptămână.
Cronologic, a urmat masacrul de pe stadionul din Crâng. FC Buzău nu a avut milă de tineriide la Unirea constanţa şi le-a administrat o corecţie severă, acel 14-0 înregistrat la final reprezentând un scor greu de imaginat, dar şi de egalat în actualul sezon sau în viitoarele stagiuni.
În fine, pe când fetele dădeau piept cu Neagu şi compania, la sala din Buzău  „lupii”  depăşeau,  nu fără emoţii, pe CSM Alexandria în etapa inaugurală a noului sezon din Liga Zimbrilor.
Dar, de departe, cel mai răsunător succes rămâne cel obţinut de minunatele fete de la echipa de handbal. Cinste lor, încă o dată!
(Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Ţinutul Buzăului” va fi vizitat şi evaluat de experţii UNESCO

„Ţinutul Buzăului” va fi vizitat şi evaluat de experţii UNESCO

Evaluatorii vor ajunge în România la jumătatea lunii viitoare, mai exact pe 15 septembrie . Echipa este formată din doi experţi, unul din Grecia şi celălalt Olanda, iar vizita pe meleagurile buzoiene va dura patru zile.

Buzăul, primul judeţ care accesează fonduri din exerciţiul financiar 2021-2027, prin ADR Brăila!

Buzăul, primul judeţ care accesează fonduri din exerciţiul financiar 2021-2027, prin ADR Brăila!

200 de milioane de euro, pentru reabilitarea tronsonului Vintilă Vodă (Podu Muncii) – Lopătari (Plaiul Nucului), 203K

Şoseaua care leagă Buzăul de Prahova, aproape finalizată

Şoseaua care leagă Buzăul de Prahova, aproape finalizată

„Lucrările de modernizare a DJ 102C Cislău - Buda Crăciuneşti - Prahova sunt aproape de finalizare. Zona are multe de oferit, iar acesta este un prim pas pentru revitalizarea turistică. Peisajele ne încântă privirea, iar istoria locurilor de aici este fascinantă”,

Oameni frumoşi, iniţiative pe măsură!

Oameni frumoşi, iniţiative pe măsură!

“Un nou teritoriu prinde contur şi am convingerea că se va dezvolta armonios. Este vorba despre Plaiul Bâscilor, ce aduce la aceeaşi masă Siriul, Gura Teghii, Chiojdu, Nehoiu, Cătina, Pătârlagele, Calvini, Cislău, Vipereşti. Sunt onorat că am participat la lansarea acestui proiect, 

Thumbnail Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la...
Thumbnail De obicei ma descurc binisor cu vorbele. Dar acum... Povestea marelui campion, provenind dintr-o familie...
Thumbnail În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la...
Thumbnail Un nou stadion, ultramodern, va fi construit în municipiul Buzău, după cum a anunţat preşedintele...
Thumbnail Program / rezultate / clasament

Local Breaking News

„Zilele Chişinăului”, eveniment inedit pentru buzoieni

La jumătatea săptămânii viitoare sunt programate manifestările unui eveniment inedit pentru buzoieni, totodată cu încărcătură emoţională aparte: pe 16 septembrie, Garda Naţională de la Alba Iulia va deschide evenimentul major Zilele Chişinăului La Buzău,

Citește mai departe...

DJST BUZĂU - COMUNICAT DE PRESĂ!

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău organizează în perioada 14 iunie – 26 noiembrie 2021, concursul local de proiecte de tineret 2021. Detalii suplimentare referitoare la concurs, inclusiv metodologia, se pot obţine de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE