GLORIA, GURĂ(U) DE AER, LA MALUL DUNĂRII

Mult aşteptatul derby pentru promovare şi-a consumat sâmbătă manşa tur, încheiată nedecis. Cele două echipe cu punctaj maxim, SC Oţelul Galaţi şi SCM Gloria Buzău s-au duelat pe stadionul echipei care nu demult sărbătorea cucerirea titlului de campioană naţională

 şi a Supercupei României, într-o atmosferă vulcanică creată de cele aproximativ 7000 de suflete prezente la stadion, de celebra galerie „Sidexplozia”, dar şi de cei 35 de suporteri de la peluză şi alţi 20 de susţinători buzoieni aflaţi în tribuna oficială, veniţi să fie alături de favoriţii lor.

Acum, la şapte ani distanţă, noaptea de 15 mai 2011 rămâne o amintire frumoasă în inimile pătimaşilor suporteri moldoveni. Oţelul de atunci nu mai este cel de acum, după cum nici actuala Glorie (încă) nu este cea de atunci. Două inscripţii în limba engleză, care acoperă cele două bănci tehnice, aduc aminte de faptul că gălăţenii au mirosit aerul tare al celei mai tari competiţii inter-cluburi. În stânga aflăm cu cine avem de-a face -  “We are Oţelul”, iar mesajul din dreapta ne reaminteşte unde ne aflăm – “This is Galaţi”. Între ele , un alt mesaj, de data aceasta sintetizând esenţa acestui nou proiect – „One Team. One Dream. One Heart.”, semn că aportul suporterilor este unul foarte consistent, lucru certificat şi de pasiunea celor echipaţi cu tricouri, fulare, steaguri sau eşarfe în culorile clubului favorit. La toate acestea se adaugă şi un protocol pentru loje şi masa presei, semn că la Galaţi nimic nu rămâne la voia întâmplării. Un club profesionist din toate punctele de vedere.

Revenind la joc, trebuie spus că providenţială pentru buzoieni a fost din nou evoluţia omului dintre buturi. Deşi a evoluat cu numărul 27, Ionuţ Gurău a fost numărul 1 al echipei, din toate punctele de vedere. Sigur pe el, preferând soluţii simple dar potrivite, cum ar fi boxarea unor baloane pe care ar fi putut încerca să le prindă, portarul buzoian i-a exasperat pe fanii gazdelor cu arcuirile şi paradele sale spectaculoase, răpindu-le bucuria de a asista pe viu la un succes al echipei favorite. Nu putem trece cu vederea nici linia defensivă care a jucat aproape perfect, mai ales în centru, unde Ceauşel şi C. Puşcă s-au devedit a fi adevăraţi kamikaze.

Gazdele intră mai bine în joc şi după numai trei minute experimentatul fundaş Adrian Sălăgeanu trage bine din lovitură liberă de la 25 metri, dar balonul uşor deviat loveşte transversala porţii adverse, apoi iese în corner. Centrarea ce a urmat a fost boxată cu siguranţă de portarul oaspeţilor, aşa cum s-a mai întâmplat în câteva rânduri. De notat că lovitura liberă a gazdelor a fost acordată la un fault din spate al lui Mădălin Puşcă, fază la care mijlocaşul buzoian a fost avertizat cu cartonaş galben încă din debutul partidei. Apare rapid şi al doilea cartonaş galben în dreptul echipei oaspete, de data aceasta cel care îl vede fiind Bogdan Danciu.

La cealaltă poartă, defensiva gălăţeană gafează în lanţ, iar Cazan se precipită şi trage slab de la 16 metri, probabil uluit şi el de oprtunitatea iscată din senin. Truţă şi Matei îşi trec şi ei în cont două şuturi destul de bune, dar cei doi portari sunt la post şi reţin fără probleme. Mare ocazie pentru Oprea, dar tânărul jucător al Gloriei trage inexplicabil în înaltul peluzei, de la 16 metri. După o altă mare ocazie a Oţelului, Costin Puşcă marchează după un corner, dar golul este anulat pentru un fault în atac. Urcat bine în atac pe flanc, Sălăgeanu trimite un şut-centrare, dar balonul se opreşte în plasa laterală. Cazan îşi trece în cont alte două ocazii bune de gol, dar ratează de fiecare dată ţinta.

Lucrurile se aprind cu câteva minute înainte de finalul reprizei. Deja avertizat, Danciu comite un fault din spate, iar moldovenii din teren şi din tribune sar ca arşi, solicitând eliminarea jucătorului echipat în negru. Deşi erau destule motive, arbitrul partidei decide să nu rupă echilibrul numeric, avertizându-l verbal pentru ultima dată pe fostul jucător al Oţelului. Sesizând pericolul iminent, buzoienii îl trimit de urgenţă pe Roman la încălzire, iar fostul component al Olimpiei Rm. Sărat va intra în teren încă din debutul reprizei secunde.Ultima ocazie mare de gol a primei reprize aparţine tot formaţiei gazdă , dar la pauză se intră cu o remiză albă.

Nou-intratul Roman trage de la 25 de metri, dar complet aiurea, în debutul reprizei. Şutul-centrare al lui C. Petre este şi el reţinut de portarul Iliescu, pentru ca omologul acestuia din poarta buzoiană să îşi înceapă şi el seria de parade uluitoare, la şuturile bune ale lui Iorga. După ce Oprea trage de la marginea careului fără probleme pentru portarul advers, buzoienii renunţă treptat la intenţiile ofensive, preferând să se organizeze mai bine defensiv. Stoian trage alături din poziţie favorabilă, pentru ca acelaşi jucător să arunce efectiv tribunele în aer cu un frumos plonjon din careu, dar balonul trimis de el cu caopul trece puţin alături de vinclu.

Pe final avem parte şi de o fază controversată, întregul stadion solicitând un penalty la un presupus fault în careul buzoian. Arbitrul decide să lase jocul să continue, în ciuda protestelor vehemente ale gazdelor. Drăguţ trage de la mare distanţă, dar portarul Iliescu nu poate avea probleme la o asemenea execuţie şi reţine fără emoţii. Ultima acţiune notabilă îl are în centru

pe Cîrjan, care trimite un şut-bombă de la 20 de metri lateral, dar portarul buzoian este imbatabil şi inventează un reflex in extremis, deturnând în corner un balon pe care toată lumea îl vedea în vinclu.

Se termină aşadar 0-0, un scor care păstrează suspansul. Gazdele trec pe lângă un succes care le-ar fi permis desprinderea în clasament, dar rămân lideri fără gol primit, la egalitate de puncte cu Buzăul şi CSM Focşani. De partea cealaltă, buzoienii pot regreta faptul că nu au avut ceva mai mult curaj în ofensivă, altfel poate lucrurile ar fi stat diferit. În altă ordine de idei, o plăcută revedere cu Iulian Apostol, fostul mijocaş al Gloriei fiind acum manager executiv al grupării de la malul Dunării.

SC OŢELUL GALAŢI – SCM GLORIA BUZĂU 0-0

Catronaşe galbene : Sălăgeanu, Zaharia, Chiriac, respectiv M.Puşcă, Danciu, Androne

SC OŢELUL:Iliescu, David, Moglan (cpt), Ghiocel, Sălăgeanu, Crihană, Iorga (Vasile), Zaharia, Stoian (Cîrjan), Codreanu (Chiriac), Matei  Antrenor: Stelian Bordieanu

SCM GLORIA BUZĂU:Gurău, Androne, C. Puşcă, Ceauşel, Drăguţ, Cazan (Mihalache), Danciu (Roman), M. Puşcă, C. Petre (cpt ) (Catană), Oprea, Truţă (Babageanu)  Antrenor: George Timiş

Au arbitrat Cristian Georgescu, Alexandru Bodolan şi Mihaela Ţepuşă (toţi din Bucureşti)

Observatori: Stere Guteanu (Techirghiol) şi Cristian Nica (Ploieşti)

(articol: Florian NECULAI / foto: arena buzoiana)

  

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 
 

Youtube Live!

Thumbnail Forfotă mare marţea trecută în faţa şcolii din Cîndeşti, acolo unde un grup de elevi ai şcolii...
Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE