VICTORIE CU CEL MAI “GREU” ADVERSAR

După o serie de meciuri amicale cu echipe de eşalon inferior, Metalul Buzău  a dat piept în sfârşit cu un adversar cu nume. O mai veche cunoştinţă a buzoienilor, Dacia Unirea Brăila, a fost de acord să se deplaseze pe sinteticul din Crâng pentru a îşi măsura forţele cu una dintre

 revelaţiile recent încheiatului tur din liga a treia. A rezultat o partidă încrîncenată, plăcută ochiului, la capătul căreia putem considera că ambele formaţii şi-au atins obiectivul.

Cu mulţi tineri şi jucători care au evoluat mai puţin, fiind menajaţi inclusiv o parte din cei care depăşeau la limită Oţelul Galaţi în urmă cu două zile, oaspeţii au părut mai stăpâni pe ei în prima parte a jocului, cu un pressing agresiv şi un joc în viteză, care au îngreunat vizibil construcţia buzoienilor. Doar că aceştia din urmă s-au dovedit mai pragmatici, marcând  chiar la prima acţiune de poartă, după ce Alin Iacob a şutat puternic din careu, din unghi, iar balonul a poposit în plasă, şi cu ajutorul portarului advers. Este adevărat , până în acel minut 25 portarul Toader intervenise o dată salvator, iar oaspeţii marcaseră un gol, anulat însă pe motiv de offside. După deschiderea scorului, buzoienii se arată mai periculoşi în jumătatea adversă, lucru apreciat de publicul spectator, care le răsplăteşte eforturile cu aplauze şi încurajări, ca la faza frumoasă iniţiată şi finalizată de Dan Stan, undeva pe finalul reprizei.

 

Aşa cum era de aşteptat, după pauză au fost rulaţi toţi componenţii echipei, lucru valabil în cazul ambelor formaţii. Oaspeţii acuză vehement un henţ în careu, oarecum pe bună dreptate., dar arbitrul Cătălin Drugea face semn ca jocul să continue. Portarul Toader are o serie de intervenţii pe cât de spectaculoase, pe atât de eficiente, dovedind o dată în plus că este unul dintre pilonii de bază ai echipei.

 

Lucrurile sunt lămurite definitiv de acelaşi Alin Iacob, aflat în mare vervă, cu o superbă acţiune individuală în care a înşirat prin dribling câţiva adversari şi a finalizat elegant din careu. De partea cealaltă, la Brăila intră în teren jucători mai apropiaţi de postul de titular şi finalul de joc le aparţine, dar portarul buzoian este pur şi simplu de neînvins. Se termină 2-0, chiar dacă la oaspeţi şi-a făcut apariţia inclusiv Alin Manea, puştiul teribil de altă dată al Buzăului, care şi-a trecut în cont chiar câteva şanse bune de gol.

 

După joc, buzoienii s-au declarat foarte mulţumiţi, deoarece au întâlnit un adversar redutabil, şi au fost destule momente în care au jucat cu el de la egal la egal. Prin intermediul preşedintelui Guiu, alias " Tata Jean ", care a completat o foaie de joc mai ceva ca la un joc oficial, am putut afla şi pe cine a mizat antrenorul Valentin Stan în acest joc. Astfel, titularii au fost Costel Toader, Sebi Trăistar, Ştefan Păun, Andrei Grăjdan, Ion Spătaru, Ion Mihai, Alin Iacob, Cătălin Bardaş, Mădalin Puşcă  (cpt), Ionuţ Radu şi Dan Stan. După pauză, au mai evoluat Marian Manea, Răzvan Tănase, Alexandru Dinciu (născut în 1998, jucător venit în probe de la Unirea Slobozia), Cosmin Piciu (născut în 1998, jucător venit în probe de la Viitorul Domneşti, dar aparţinând echipei Viitorul Constanţa), Patrick Benga, Ionuţ Stancu , Ionuţ Badea. şi Valentin Lungoci. Din păcate, după nici zece minute de joc, "Manciu" s-a accidentat şi a fost nevoit să iasă de pe teren, pentru a nu risca ceva mai grav.

 

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri tineri şi de perspectivă, formată din Cătălin Drugea la centru, ajutat de Alexandru Eugen şi Mihai Martinescu la cele două linii. Ca şi "observatori" , putem trece pe oricare dintre Iulian Trăznea, Cristian Lupu, Laurenţiu Manole, Cătălin Vulpe, Sorin Petre,  şi multe, multe alte personaje din fotbalul autohton care şi-au făcut apariţia la acest meci.

 

Ionuţ Radu, singurul "intrus" printre titulari

Antrenorul Valentin Stan a decis să înceapă partida cu un nou-venit în primul "unsprezece". Este vorba despre atacantul Ionuţ Radu, un jucător născut la Bucureşti şi care are o poveste foarte interesantă. Transferat de la Rocar Bucureşti la Sheriff Tiraspol, pentru suma de 160000 de dolari (sumă record la acea vreme, pentru un jucător de liga a treia), jucătorul a evoluat alături de echipa moldoveană în Champions League, cea mai prestigioasă competiţie europeană inter-cluburi, în anul 2009. Radu a mai evoluat de-a lungul vremii şi la două echipe din a doua divizie din România, Chindia Târgovişte şi FCM Bacău.

(Florian NECULAI)

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Youtube Live!

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE