VICTORIE CU CEL MAI “GREU” ADVERSAR

După o serie de meciuri amicale cu echipe de eşalon inferior, Metalul Buzău  a dat piept în sfârşit cu un adversar cu nume. O mai veche cunoştinţă a buzoienilor, Dacia Unirea Brăila, a fost de acord să se deplaseze pe sinteticul din Crâng pentru a îşi măsura forţele cu una dintre

 revelaţiile recent încheiatului tur din liga a treia. A rezultat o partidă încrîncenată, plăcută ochiului, la capătul căreia putem considera că ambele formaţii şi-au atins obiectivul.

Cu mulţi tineri şi jucători care au evoluat mai puţin, fiind menajaţi inclusiv o parte din cei care depăşeau la limită Oţelul Galaţi în urmă cu două zile, oaspeţii au părut mai stăpâni pe ei în prima parte a jocului, cu un pressing agresiv şi un joc în viteză, care au îngreunat vizibil construcţia buzoienilor. Doar că aceştia din urmă s-au dovedit mai pragmatici, marcând  chiar la prima acţiune de poartă, după ce Alin Iacob a şutat puternic din careu, din unghi, iar balonul a poposit în plasă, şi cu ajutorul portarului advers. Este adevărat , până în acel minut 25 portarul Toader intervenise o dată salvator, iar oaspeţii marcaseră un gol, anulat însă pe motiv de offside. După deschiderea scorului, buzoienii se arată mai periculoşi în jumătatea adversă, lucru apreciat de publicul spectator, care le răsplăteşte eforturile cu aplauze şi încurajări, ca la faza frumoasă iniţiată şi finalizată de Dan Stan, undeva pe finalul reprizei.

 

Aşa cum era de aşteptat, după pauză au fost rulaţi toţi componenţii echipei, lucru valabil în cazul ambelor formaţii. Oaspeţii acuză vehement un henţ în careu, oarecum pe bună dreptate., dar arbitrul Cătălin Drugea face semn ca jocul să continue. Portarul Toader are o serie de intervenţii pe cât de spectaculoase, pe atât de eficiente, dovedind o dată în plus că este unul dintre pilonii de bază ai echipei.

 

Lucrurile sunt lămurite definitiv de acelaşi Alin Iacob, aflat în mare vervă, cu o superbă acţiune individuală în care a înşirat prin dribling câţiva adversari şi a finalizat elegant din careu. De partea cealaltă, la Brăila intră în teren jucători mai apropiaţi de postul de titular şi finalul de joc le aparţine, dar portarul buzoian este pur şi simplu de neînvins. Se termină 2-0, chiar dacă la oaspeţi şi-a făcut apariţia inclusiv Alin Manea, puştiul teribil de altă dată al Buzăului, care şi-a trecut în cont chiar câteva şanse bune de gol.

 

După joc, buzoienii s-au declarat foarte mulţumiţi, deoarece au întâlnit un adversar redutabil, şi au fost destule momente în care au jucat cu el de la egal la egal. Prin intermediul preşedintelui Guiu, alias " Tata Jean ", care a completat o foaie de joc mai ceva ca la un joc oficial, am putut afla şi pe cine a mizat antrenorul Valentin Stan în acest joc. Astfel, titularii au fost Costel Toader, Sebi Trăistar, Ştefan Păun, Andrei Grăjdan, Ion Spătaru, Ion Mihai, Alin Iacob, Cătălin Bardaş, Mădalin Puşcă  (cpt), Ionuţ Radu şi Dan Stan. După pauză, au mai evoluat Marian Manea, Răzvan Tănase, Alexandru Dinciu (născut în 1998, jucător venit în probe de la Unirea Slobozia), Cosmin Piciu (născut în 1998, jucător venit în probe de la Viitorul Domneşti, dar aparţinând echipei Viitorul Constanţa), Patrick Benga, Ionuţ Stancu , Ionuţ Badea. şi Valentin Lungoci. Din păcate, după nici zece minute de joc, "Manciu" s-a accidentat şi a fost nevoit să iasă de pe teren, pentru a nu risca ceva mai grav.

 

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri tineri şi de perspectivă, formată din Cătălin Drugea la centru, ajutat de Alexandru Eugen şi Mihai Martinescu la cele două linii. Ca şi "observatori" , putem trece pe oricare dintre Iulian Trăznea, Cristian Lupu, Laurenţiu Manole, Cătălin Vulpe, Sorin Petre,  şi multe, multe alte personaje din fotbalul autohton care şi-au făcut apariţia la acest meci.

 

Ionuţ Radu, singurul "intrus" printre titulari

Antrenorul Valentin Stan a decis să înceapă partida cu un nou-venit în primul "unsprezece". Este vorba despre atacantul Ionuţ Radu, un jucător născut la Bucureşti şi care are o poveste foarte interesantă. Transferat de la Rocar Bucureşti la Sheriff Tiraspol, pentru suma de 160000 de dolari (sumă record la acea vreme, pentru un jucător de liga a treia), jucătorul a evoluat alături de echipa moldoveană în Champions League, cea mai prestigioasă competiţie europeană inter-cluburi, în anul 2009. Radu a mai evoluat de-a lungul vremii şi la două echipe din a doua divizie din România, Chindia Târgovişte şi FCM Bacău.

(Florian NECULAI)

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE